Blauwschimmelkaas

Blauwschimmelkaas is in diverse soorten verkrijgbaar. Het meest opvallende kenmerk van de kaas is natuurlijk de blauwe schimmel. Tijdens de bereiding worden gaten in de kaas geprikt, waardoor de schimmel bij de kaasmelk gevoegd kan worden en deze zich kan ontwikkelen. De luchtkanalen krijgen hierdoor de typische blauwe kleur. We noemen dit ook wel de blauwe aders van de kaas. In deze categorie vind je snel jouw favoriete Blauwschimmelkaas. Kaaswinkel de Waag biedt verschillende lekkere blauwschimmelkazen uit diverse landen. De bekende Roquefort uit Frankrijk bijvoorbeeld, gemaakt van ongepasteuriseerde schapenmelk. Ook de Franse Bleu d’Auvergne mag er zijn, deze is van koemelk gemaakt. Uit Italië komt de Gorgonzol en de Engelse staan bekend om hun pittige Blue Stilton blauwschimmelkaas. Blauwschimmelkaas kun je prima combineren met andere producten. Serveer eens een typisch Frans of Italiaans kaasplankje of verwerk de kaas in je gerechten.

Eerst rust de blauwschimmelkaas in een koele grot. Daarna wordt met roestvrije naalden gaten in de kaas geprikt zodat er zuurstof in de kaas kan komen en de schimmel gaat groeien. Blauwschimmelkaas is goed te combineren met andere producten en gerechten. Bekijk alle Blauwschimmelkazen die wij aanbieden.

Blauwschimmelkaas

Blauwschimmelkaas is een kaas met een blauwe schimmel als opvallendste kenmerk. Roquefort, een schapenkaas uit Frankrijk is een goed voorbeeld. Een goedkopere soort is Bleu d’Auvergne, deze is gemaakt van koemelk.