Boerenkaas

Boerenkaas is kaas die nog echt op ambachtelijke, traditionele wijze op de boerderij wordt gemaakt. De boeren gebruiken hiervoor de verse, rauwe melk van hun eigen koeien. Boerenkaas smaakt nooit hetzelfde. Dat komt omdat de melk geen hittebehandeling krijgt. De bacteriën in deze rauwe melk geven de kaas zodoende zijn krachtige en karakteristieke smaak. Het is een puur natuurproduct en natuurlijk kun je boerenkaas kopen bij Kaaswinkel de Waag. Onze boerenkaas wordt geselecteerd op traditie, ambachtelijkheid, smaak en puurheid. Dit zijn de kernwoorden waar boeren kaas voor staat. Ons assortiment varieert van Boeren belegen, pittig en oud snijdbaar tot aan boeren truffelkaas, biologische kaas en minder vette boerenkaas. Alle kazen in deze categorie zijn volgens authentiek recept, met toewijding en gevoel voor kaas gemaakt. Een boerenkaas kun je kopen voor jezelf, maar is ook erg leuk om cadeau te geven. Of wat dacht je van een hele boeren kaas kopen? Wil je meerdere kazen bestellen? Vraag dan eens naar onze boerenkaas prijs.

 

 

In Nederland wordt op ongeveer 340 boerderijen op traditionele wijze Boerenkaas gemaakt. Wij selecteren op smaak, kwaliteit en letten nauwkeurig op de rijping. Boerenkaas van de boerderij prikkelt je smaakpapillen door de ambachtelijke bereidingswijze. Wij leveren die Boerenkaas, met overtuiging, graag aan jou.

Boerenkaas

Het belangrijkste verschil tussen de boerenkaas en fabriekskaas is de grondstof, de melk. Op de boerderij gaat men uit van rauwe melk, gekoelde melk van de avond tevoren en nog warme melk van dezelfde ochtend. Bij de kaasfabriek wordt de melk eerst gepasteuriseerd, dat wil zeggen vijftien seconden lang verhit tot een temperatuur van circa 65 °C. Daardoor wordt een aantal bacteriesoorten gedood. Een tweede verschil is dat men in de fabriek uitgaat van gestandaardiseerde melk. Dat wil zeggen dat het vetgehalte van de melk op een bepaald niveau is gebracht.