Geitenkaas – Schapenkaas

In de categorie geitenkaas – schapenkaas bieden wij een smaakvol buitenlands assortiment van deze kaassoort. Geitenkaas en schapenkaas worden niet voor niets steeds populairder. Allereerst omdat de kaasjes stuk voor stuk zo ontzettend lekker en gezond zijn en daarnaast vanwege de vele gebruiksmogelijkheden. Elke kaas heeft zijn eigen bijzondere smaak van mild tot aan extra pikant. Geitenkaas of schapenkaas kopen? Dit heeft u via Kaaswinkel de Waag snel voor elkaar. Geiten- en schapenkaas kennen vele toepassingen. Natuurlijk smaakt het heerlijk op brood en kun je de kaas in warme en koude gerechten verwerken. Ook bij een glas wijn of op een kaasplateau misstaan deze kazen niet. Je vindt in ons assortiment geiten- en schapenkaas uit landen als Italië, Frankrijk, België en Spanje. De meest bekende zijn de Spaanse Manchego, de Franse Crottin en de Belgische Chèvre. Echte aanraders om eens uit te proberen als je zin hebt in een lekker stukje kaas.

 

Een prachtige collectie van buitenlandse geiten- en schapenkaasjes staat op deze pagina. Het zijn stuk voor stuk bijzondere kaassoorten, elk met een eigen smaakbelevenis. De geiten- en schapenkaasjes worden op een kleinschalige en natuurvriendelijke manier geproduceerd. Een aanrader om eens uit te proberen!

Buitenlandse geitenkaas

Geitenkaas is kaas die gemaakt is van geitenmelk. Omdat melk maar beperkt houdbaar is, maakt men er kaas van, zodat de waardevolle bestanddelen van de melk langer behouden blijven.