Camembert Calvados

De Camembert au Calvados is een jonge Camembert waarvan de witschimmelkorst verwijderd wordt en daarna gewenteld in een mengsel van broodkruim en heel veel Calvados. Wie niet houdt van Calvados met zijn typische rijpe appeltoetsen, kan deze kaas beter laten voor wat hij is.
Volgens de AOC-bepalingen moet een Camembert een minimum rijping van 21 dagen achter de rug hebben, maar aangezien deze kaas geen AOC-label draagt, mag hij al iets vroeger behandeld worden met het calvadosmengsel en zo verder rijpen tot hij klaar is om gegeten te worden.

type:rauwemelkse/witschimmelkaas.

leeftijd: 3 weken+

smaak: pikant

wijntip: witte Bourgogne

Camembert Calvados is met vlag en wimpel de triomf van Normandië. De kaas wordt van rauwe koemelk gemaakt en na een korte rijpingsperiode heb je een zachte camembert met een volle, rijke smaak. Maar dat is nog niet alles, want deze Camembert wordt enkele uren in de Calvados, appelbrandewijn uit Normandië, gemarineerd en in broodkruim gewenteld, zodat de aroma’s beter worden vastgehouden. Het resultaat is een overheerlijke Camembert Calvados, waarvan je de korst natuurlijk ook opeet.

Camembert Calvados moet je gewoon een keer geproefd hebben. De smaak is vol, indringend en uitgesproken pikant. Niet voor niets behoort deze kaas tot één van de beroemdste witflora kazen ter wereld. Heb je binnenkort een feest of geef je een brunch en wil je met deze kaas opvallen? Dan is het aan te raden een hele Camembert Calvados te kopen. Je bent dan zeker goedkoper uit.