Chevre gerijpt

Half gerijpte geitenkaas in boomstamvorm, ‘bûche’, met witschimmelkorst en de kenmerkende, iets zure smaak van het Franse geitenkaastype. Heerlijk om zo te eten, maar ook ideaal om te verwerken in gerechten, zoals de beroemde salade met gegratineerde geitenkaas.

Deze Chevre gerijpt is een milde, frisse geitenkaas. Deze kaas wordt gemaakt van geitenmelk en is herkenbaar aan zijn witte kleur. Door de speciale wassing is de kaas iets zurig van smaak, maar evenzo gezond als alle andere geitenkazen, aangezien geitenmelk rijk is aan vitamine A en D. Chevre kaas kent veel gebruiksmogelijkheden en is daarnaast ontzettend lekker. Het is dus niet zo vreemd dat deze Chevre gerijpte geitenkaas in boomstamvorm steeds populairder wordt.

 

Een hele Chevre gerijpte geitenkaas kopen is een goed idee, want de kaas laat zich prima verwerken in koude en warme gerechten. Daarnaast is de kaas lekker op brood, bij de borrel, op een toastje en doet de kaas het voortreffelijk op een kaasplateau. Pas dus op als je een hele Chevre kaas kopen gaat, want voordat je het weet, is hij alweer op.

Als je niet te veel wilt betalen voor deze geitenkaas, is het een goed idee om een hele Chevre gerijpte kaas te kopen. Je betaalt voor een hele kaas minder als voor losse stukjes. Op zoek naar een lekker cadeau? Met deze geitenkaas in boomstamvorm geef je zeker een uniek en smaakvol geschenk.