Harde kaas

Harde kaas bevat minder water dan zachte en halfharde kaas. De harde, stevige structuur heeft de harde kaas te danken aan zijn lange rijpingsproces, minimaal twee jaar. Harde kaas is niet smeerbaar, maar je kunt er vele andere lekkere dingen mee doen. Ben jij op zoek naar deze kaassoort? Zoek niet langer, want bij Kaaswinkel de Waag kun je naast zachte kaassoorten ook harde kaas kopen. Harde kaas is uitstekend geschikt om te raspen en te krullen. Tip; neem eens een kijkje in onze categorie kaasgereedschap. Je vindt hier diverse gereedschappen waarmee je de smaak en geur van harde kaas nog meer tevoorschijn haalt. Bekende harde kazen zijn Italiaanse Parmezaanse kaas, Zwitserse Emmentalerr en Franse Comté. Deze harde kaas soorten laten zich prima verwerken in gerechten en zijn verrukkelijk om op een kaasplateau te serveren. Of je nu houdt van kruidige, extra pittige of zoete harde kaas met een noot-achtige smaak.

Harde kaas heeft een stevige structuur en is niet smeerbaar. Deze kazen zijn wél geschikt om mee te koken, te raspen, te krullen of om een heerlijke blokje kaas te serveren. Sommige buitenlandse harde kazen, zoals de Italiaanse Parmezaan, heeft 2 jaar gerijpt en heeft daardoor een harde structuur.

Harde kaas

Bij alle Hollandse harde kazen (Goudse, Edammer, Boerenkazen, Geitenkaas, Schapenkaas) is sprake van een zodanig productieproces dat de lactose tijdens het proces wordt uitgewassen/verzuurd.