Komijne kaas is een lekkere Hollandse kaas met een volle, karakteristieke smaak. Tijdens de bereiding van deze, veelal Goudse kaas, wordt komijnzaad aan de wrongel toegevoegd, waardoor de kaas een kruidige en subtiele smaak krijgt. Wil jij deze heerlijke kaas eens uitproberen? Komijne kaas kopen doe je natuurlijk bij Kaaswinkel de Waag. Komijne kaas is verkrijgbaar in diverse varianten. Houd je van een zachte kaas? Kies dan voor onze jong komijne kaas. Houd je van een beetje meer pit? Dan is de belegen of pikante oud komijn echt iets voor jou. De krachtige Boeren-Leidse met Sleutels mag je ook zeker niet overslaan. Deze kaas wordt geroemd om zijn kenmerkende krachtige, rijke smaak én heeft een vetpercentage van 30+.

 

Komijnzaad geeft een licht zoete en pittige smaak aan Komijne kaas. In de omgeving van Leiden, de Sleutelstad, wordt al eeuwenlang kaas gemaakt die door kenners geroemd wordt. Komijne kaas is stevig, een beetje kruimelig en heeft een vetgehalte van 30+. De oorspronkelijke naam is : Boeren-Leidsekaas met sleutels

Komijne kaas

In het dagelijks spraakgebruik wordt de term Leidse kaas ook wel gebruikt voor Goudse kaas met komijn. Goudse kaas heeft echter altijd een vetgehalte in de droge stof van minimaal 48 procent (48+).