Old Amsterdam

Het verhaal van Old Amsterdam is er één van passie en toewijding. De oorsprong van deze karakteristieke kaas ligt in het einde van de negentiende eeuw. Waarbij een zoektocht naar de authentieke en rijke smaak van vroeger zou leiden tot één van de meeste geliefde kaasproducten ooit. Tot aan de komst van de Afsluitdijk, in 1932, was de familie Westland een vissersfamilie. Op zoek naar een andere traditie wordt er gelukkig snel een nieuwe passie gevonden: kaas! Lambert Westland heeft daarbij een duidelijke missie. Hij wil in het assortiment van Westland een kaas hebben die nét zo lekker is als de oude kaas die zijn moeder altijd meenam uit de Jordaan. Die kaas was hartig, een tikje zoet en bovendien heerlijk smeuïg.

Lambert begint te experimenteren met eigen recepten. Het blijkt moeilijk om de smaak en kwaliteit precies juist te krijgen. De familie geeft gelukkig niet op en na jaren van volhouden en experimenteren vinden ze uiteindelijk het unieke zuursel en speciale rijpingsprocedé die het specifieke karakter van deze oude kaas tot leven brengen. De exacte receptuur is een goed bewaard familiegeheim. De bijzondere kaas krijgt een bijzondere titel: Old Amsterdam. Waarbij old verwijst naar de rijke smaak, maar ook naar de karakter van de kaas. Het Engels is bovendien een trots bewijs voor de exportkwaliteit van de kaas. Om het tijdloze karakter te benadrukken, wordt gekozen voor een opvallende zwarte korst. Tijdens de productie en rijping van de kaas wordt tegenwoordig gebruik gemaakt van de meest moderne apparatuur. Tegelijkertijd wordt er in de basis nog steeds gewerkt volgens hetzelfde ambachtelijke en kwalitatieve proces dat al eeuwen wordt gebruikt. Het vat samen waar de familie Westland voor staat: het beste van toen combineren met het beste van nu.