De enige ware Parmezaanse kaas, en daarbij nog minimaal 30 maanden gerijpt! Al sinds de Middeleeuwen wordt in de provincies rond Parma in Noord-Italië deze intense kaas van koemelk gemaakt; Bocaccio noemt hem al in zijn Decamerone uit 1438. Parmigiano Reggiano is de ultieme raspkaas voor Italiaanse gerechten, maar is daarnaast heerlijk als kaas op het plateau of bij de borrel.



Parmigiano Reggiano
Ingredienten | Nee |
---|---|
Voedingswaarde per 100 gram | Nee |
Land van herkomst | Italië |
Streek | Modena, Novi di Modena |
Melk | Gepasteuriseerd |
Dier | Koe |
Smaaksterkte | Pikant **** |
Smaakindicatie | Pittig |
THT (na ontvangst) | Minimaal 60 dagen |
Vetpercentage | 45+ |
Structuur | Hard |
AOP | Ja |
Gewicht | 250 gram |
Wijnadvies | Nee |
Geschikt voor gebruik tijdens zwangerschap | Ja |
Allergenen | Nee |
B2B Config Option | Nee |