Parmigiano Reggiano

De enige ware Parmezaanse kaas, en daarbij nog minimaal 30 maanden gerijpt! Al sinds de Middeleeuwen wordt in de provincies rond Parma in Noord-Italië deze intense kaas van koemelk gemaakt; Bocaccio noemt hem al in zijn Decamerone uit 1438. Parmigiano Reggiano is de ultieme raspkaas voor Italiaanse gerechten, maar is daarnaast heerlijk als kaas op het plateau of bij de borrel.

Ingredienten Nee
Voedingswaarde per 100 gram Nee
Land van herkomst Italië
Streek Modena, Novi di Modena
Melk Gepasteuriseerd
Dier Koe
Smaaksterkte Pikant ****
Smaakindicatie Pittig
THT (na ontvangst) Minimaal 60 dagen
Vetpercentage 45+
Structuur Hard
AOP Ja
Gewicht 250 gram
Wijnadvies Nee
Geschikt voor gebruik tijdens zwangerschap Ja
Allergenen Nee
B2B Config Option Nee