Witschimmel kaas

Witschimmelkaas is een zachte kaas met een witte korst en wordt ook vaak witte korstkaas genoemd. De witte schimmel op de korst ontstaat doordat er een witschimmelcultuur wordt toegevoegd tijdens de bereiding van de kaas. Terwijl de kaas rijpt, kan deze witschimmel zich verder ontwikkelen. Een rijpe kaas is vloeibaar zacht van binnen en heeft een smaakvolle, eetbare korst. Wil jij witschimmelkaas kopen en uitproberen? De meest lekkere kaassoorten vind je bij Kaaswinkel de Waag. De meest bekende witschimmelkazen zijn brie en camembert. Natuurlijk zijn de witschimmelkaas soorten in onze webshop verkrijgbaar. Probeer daarnaast ook andere varianten eens uit. Ons aanbod varieert van milde, romige korstkazen tot pikante kaassoorten en witschimmelkaas gedrenkt in appelbrandewijn (calvados). Het is altijd erg leuk en vooral ook erg lekker om ‘nieuwe’ soorten witschimmelkaas uit verschillende landen te ontdekken, door in onze kaaswinkel online kaas te kopen. Witschimmelkaas smaakt heerlijk op een toastje bij de borrel en zijn tevens een aanrader voor op een kaasplankje. Daarnaast kun je allerlei gerechten meer smaak geven met deze overheerlijke kaas. Voor zowel de doorgewinterde kaaskenner als de beginnende kaasliefhebber hebben wij een witschimmelkaas in ons assortiment. Wij hebben voor elke smaak een kaas.

Bekijk ons aanbod fijne, pikante en romige Witschimmel kazen. Tijdens de bereiding van deze Schimmel kaas wordt er een witschimmelcultuur toegevoegd, die zich tijdens het rijpen aan de buitenkant van de kaas verder ontwikkelt.

Witschimmelkaas

Wittekorstkaas wordt gemaakt van zowel koemelk als schapen- en geitenmelk. De stremming vindt plaats door de toevoeging van stremsel, en kan versneld worden door het toepassen van druk. De voorrijping vindt plaats gedurende ongeveer 20 uur door de wrongel bij een temperatuur van 10 à 15°C in de kaasmakerij te laten rusten. De wrongel wordt niet gesneden. Twee dagen rusten de kazen bij 15°C voordat ze gezouten worden en de witte schimmel op de korst gestrooid wordt. Vervolgens moeten de kazen nog enige tijd rijpen, een rijpe kaas is vloeibaar van binnen.

De bekendste wittekorstkazen zijn de Franse brie en camembert. Andere Franse voorbeelden zijn Chaource AOC en de hartvormige Coeur de Neufchâtel. De laatste wordt veel toegepast op ‘wedding cheese cakes’. Bekende voorbeelden buiten Frankrijk zijn de Amerikaanse Doeling Camembert, de New Yorkse Old Chatham’s Hudson Valley Camembert en de Ierse Cooleeney.