Geitenkaas – Schapenkaas

Geitenkaas en schapenkaas zijn lang niet zo populair als koeienkaas, maar zeker wel net zo lekker. Daarom vind je bij Kaaswinkel de Waag een aparte categorie met deze karaktervolle kazen. Geitenkaas is herkenbaar aan zijn lichte kleur en uitgesproken zoetige, nootachtige smaak. De kaas is licht verteerbaar. Schapenkaas bevat een hoog gehalte aan vitamine A, B en C, welke een goede stofwisseling bevorderen. Geitenkaas kopen of Schapenkaas kopen is dus een gezonde keuze. Ons assortiment met geiten- en schapenkaas is zeer divers. Onze geitenkaas is er van jong tot belegen tot pikant en met lekkere kruiden, zoals geitenkaas met tuinkruiden, brandnetel of zongedroogde tomaatjes en olijven. Geiten- en schapenkaas smaken heerlijk op brood en in salades, maar laten zich ook uitstekend als tussendoortje op een toastje serveren.

 

In Geitenkaas zijn de vetzuurmoleculen kleiner dan in koemelk en daardoor is Geitenkaas lichter verteerbaar. De witte kleur ontstaat doordat geiten alle caroteen, de oranje kleurstof, omzetten in vitamine A. Geitenkaas is o.a. geschikt om te serveren als hapje, te combineren met een salade of voor op brood.

Geitenkaas

Geitenkaas is kaas die gemaakt is van geitenmelk. Omdat melk maar beperkt houdbaar is, maakt men er kaas van, zodat de waardevolle bestanddelen van de melk langer behouden blijven.